Krávu nechte vcelku – dokonalý burger ugrilujete i bez hovězího. Zkuste variantu ze sladkých brambor.
Jak to, že vegetariánská veganská verze chutná tak božsky? Opravdový říz mu dává chilli omáčka!

Suroviny na 4 porce:

– 2 velké batáty
– 100 g kukuřice v nálevu
– 3 lžíce jemně mletých ovesných vloček
– 1 vejce
– 2 stroužky česneku
– 2 lžičky chilli omáčky (my použili Chilli Mučíto)
-1 lžička limetkové šťávy
– 4 lžíce oleje
– snítky rozmarýnu
– 1 lžička soli a pepře
Na servírování
– 4 bulky
– rukola, špenátové listy
– rajčata
– avokádo

Batáty uvařte do měkka, nechte mírně zchladnout, oloupejte je a rozmačkejte vidličkou.

K batátům přidejte kukuřici, vejce, ovesné vločky, česnek, chilli, limetkovou šťávu, nasekaný rozmarýn a sůl s pepřem.

Vše důkladně promíchejte, vytvarujte 4 kuličky a ty dejte odpočinout na 30 minut do lednice.

Jakmile budete chtít připravovat burgery, na oleji osmahněte batátové kuličky, které mezi dlaněmi mírně stlačte.

Batátové placky opékejte 5 minut z každé strany.

Burgery podávejte na opečené housce, potřené Chilli Mučíto a se zeleninou.