Home / Recepty / Pořádně sytý BBQ sendvič se slaninou

Pořádně sytý BBQ sendvič se slaninou

/

Letní grilovací sezona je zatím v nedohlednu, my už ji ale přivoláváme! Připravte si s námi tento barbecue sendvič, který určitě uspokojí vaše choutky… a hlavně odežene hlad! Slanina, čedar a avokádo vás zasytí v americkém stylu.

Víte, proč máte pořád hlad po snězení toastů? Protože do nich nedáte bílkoviny! Pořádný tousťák musí přetékat chutí, tukem a proteinem – jen tak nahradí oběd nebo večeři kdekoliv na cestách. Proto doporučujeme mezi plátky chleba volské oko, slaninu, tučný čedar a populární avokádo. Tyto parádní ingredience a jejich chuť zdůrazní BBQ švestková omáčka – vedle ní se obyčejný kečup může jít zahrabat! Omajda má lehce pikantní šmrnc a zdůrazňuje/připomíná chuť masa, i kdybyste vynechali slaninku. Úplně cítíme uhlíky při grilování!

Suroviny na 4 porce:

– 8 plátků toustového chleba
– 200 g silných plátků slaniny
– 200 g sýra vcelku (doporučujeme tučný a sytý čedar)
– 2 zralá avokáda
– 4 vejce
– 1 rajče
– 1 cibule
– 4 lžíce BBQ omáčky se švestkou a chilli
– 1 lžička chilli v prášku
– 1 lžička limetkové šťávy
– sůl, pepř

Cibuli a rajče nakrájejte na malé kostičky.

Avokáda podélně rozkrojte a vyndejte pecku. Vnitřek vydlabejte do misky a vidličkou ho rozmělněte.

Vše smíchejte dohromady. Podle chuti osolte, opepřete, přidejte chilli a limetkovou šťávu.

Rozpalte pánev. Anglickou slaninu na ní upečte do křupava, nepotřebujete ani žádný olej, slaninka pustí tuk sama.

Hotovou slaninku sundejte z pánve a na té stejné rozklepněte 4 vejce… Můžete trochu stáhnout plamen a počkat, až se udělají volská oka.

Sýr mezitím nastrouhejte na hrubo.

Finišujeme! Toustový chleba zprudka upečne na suché pánvi nebo v topinkovači.

A jdeme vrstvit! Na toustový chleba nandejte BBQ omáčku, volské oko, avokádovou pomazánku, plátek slaniny, čedar a nakonec přiklopte druhým plátkem opečeného chleba.

Tousty chutnají nejlépe ještě teplé! Pokud si je berete na piknik nebo jako svačinku do práce, zabalte je hned do alobalu.