Potřebujete jen starší bagetu a žampiony. Za 10 minut máte připravený výborný předkrm nebo lehkou, přitom sytou večeři.

Žádná tekutá břečka, jakou jste možná někde ochutnali – správný balsamikový ocet je lehce krémový a plný chuti. Kvalitní balzamiko je právem jedna z ingrediencí, díky které chutná i obyčejné středomořské jídlo fenomenálně! Existují dva základní druhy. Červené balsamico jde barvou i lehkým tónem po karamelu, dobře se hodí i k masu. Lehčí bílý ocet je perfektní na saláty, rybám nebo právě i na houby.

Suroviny pro 2 osoby

–  400 ml čerstvých žampionů
–  1 střední bageta
–  3 lžíce olivového oleje
–  2 lžíce bílého octu balsamiko (nedáme dopustit na opravdový španělský)
–  1 stroužek česneku
–  1 lžička soli
–  4 snítky čerstvého tymiánu

Bagetu nakrájejte na plátky a na suché pánvi opečte. Z jedné strany potřete bruschettu česnekem.

Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky.

Na pánvi rozpalte olej, nasypte žampiony a osolte. Opékejte je zlehka 3 minuty z každé strany.

Ke konci přidejte tymián a ocet balsamiko.

Na připravené bruschetty rozdělte hříbky a posypte tymiánem. Můžete ozdobit ještě parmezánem.