Bruschetta s hříbky a balsamiko octem
Potřebujete jen starší bagetu a žampiony. Za 10 minut máte připravený výborný předkrm nebo lehkou, přitom sytou večeři.
Žádná tekutá břečka, jakou jste možná někde ochutnali – správný balsamikový ocet je lehce krémový a plný chuti. Kvalitní balzamiko je právem jedna z ingrediencí, díky které chutná i obyčejné středomořské jídlo fenomenálně! Existují dva základní druhy. Červené balsamico jde barvou i lehkým tónem po karamelu, dobře se hodí i k masu. Lehčí bílý ocet je perfektní na saláty, rybám nebo právě i na houby.
Suroviny pro 2 osoby
– 400 ml čerstvých žampionů
– 1 střední bageta
– 3 lžíce olivového oleje
– 2 lžíce bílého octu balsamiko (nedáme dopustit na opravdový španělský)
– 1 stroužek česneku
– 1 lžička soli
– 4 snítky čerstvého tymiánu
Bagetu nakrájejte na plátky a na suché pánvi opečte. Z jedné strany potřete bruschettu česnekem.
Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky.
Na pánvi rozpalte olej, nasypte žampiony a osolte. Opékejte je zlehka 3 minuty z každé strany.
Ke konci přidejte tymián a ocet balsamiko.
Na připravené bruschetty rozdělte hříbky a posypte tymiánem. Můžete ozdobit ještě parmezánem.