Kuřecí maso jsme naložili do marinády z jablečného cideru. Po téhle dobrotě vám špeky nehrozí – na rozdíl od Buddhy.

Tuto zdravou misku můžete připravit přesně podle své chuti. Základem jsou vždy bílkoviny (vajíčko, maso a sýr),

kvalitní tuky (avokádo, oleje, ořechy nebo tučná ryba) a příloha (rýže, bulgur, kuskus, pohanka a nebo quinoa). Aspoň polovinu misky tvoří nálož zeleniny.

Suroviny pro 2 osoby:

– 2 kuřecí prsa nebo vykoštěná stehna
– 250 ml jablečného cideru (my použili Hop Hop od A.K.Cider)
– 3 lžíce dijonské hořčice
– 3 lžíce tamari omáčky
– 2 stroužky česneku
Ostatní přílohy:
– 1 zralé avokádo
– hrst vlašských ořechů
– rukola
– uvařená pohanka
– 2 lžíce olivového oleje
– limetka na zakápnutí
– sůl, pepř podle chuti

V zapékací míse smíchejte maso se všemi surovinami na marinování včetně jablečného cideru. Důkladně promíchejte.

Směs přikryjte folií a nechte alespoň 2 hodiny marinovat.

Mezitím si opláchněte rukolu, nakrájejte avokádo a uvařte pohanku… a vychutnejte si cider, který zbyl.

Kuřecí maso pečte v troubě na 170 stupňů alespoň 40 minut, dokud maso nezezlátne. Na posledních 5 minut pečte odkryté.

Do misky naaranžujte všechny suroviny. Kuřecí maso nakrájejte na proužky a přidejte k ostatním surovinám v misce.
Vše zakápněte olivovým olejem a posypejte ořechy.