V gastro světě nechvalně proslulé kuře s broskví neminulo snad nikoho. My jsme se rozhodli tento „klenot“ vzkřísit a dát mu mnohem lákavější podobu. Žádnou broskev z kompotu ani vysušené kuřecí maso nečekejte. S tímto receptem se nemusíte stydět ani před těmi nejmlsnějšími jazyky a profi kuchaři.

Šťavnaté maso, které se rozpadá na jazyku, čerstvé broskve a vůně po celé zahradě. Už se vám sbíhají sliny? Tak nažhavte uhlíky, pozvěte kamarády a otevřete jim lahvinku Rybízáku. Ten se totiž k tomuto receptu na grilované kuře dokonale hodí. A pokud nemáte gril, klidně špízy udělejte v troubě. Budou chutnat stejně výborně. Na pomoc jsme si vzali kvalitní broskvový džem Broskyňa, který je bez přidaného cukru a v bio kvalitě. Nemění chuť masa, je zdravější a chutná i dětem. Výsledkem bude perfektní kuře s broskví, které strčí hospodskou verzi do kapsy. ♥

 

Špízy inspirované slavným kuřete s broskví.

Naservírovat hostům kuře s broskví nemusí být urážka. Stačí vyzkoušet naši netradiční podobu receptu.

 

Kuřecí s broskví: Porce pro 2 osoby

  • 4 kuřecí stehenní řízky
  • 8 malých broskví
  • 3 lžíce broskvového džemu
  • 2 snítky rozmarýnu
  • špetka chilli
  • sůl/pepř dle chuti

 

A na dip si přichystejte:

  • 100 g zakysané smetany
  • stroužek česneku
  • 1 lžička soli
  • špetka pepře
  • listy salátu

 

Originální recept na kuře s broskví.

Na kuřecí maso volte kvalitní broskvový džem. Ideálně v bio kvalitě a bez přidaného cukru.

 

Postup:

  1. Stehenní řízky osolte, opepřete, přidejte rozmarýn a poctivě pomažte broskvovým džemem.
  2. Takto připravené maso nechte odležet v lednici – ideálně přes noc, nebo alespoň 2 hodiny před grilováním.
  3. Druhý den si rozkrojte broskve na poloviny. Na střídačku s masem je napichujte na grilovací špejli.
  4. Špízy grilujte 15 minut z každé strany.
  5. Dip si připravte smícháním smetany, rozmělněného česneku a soli.

 

Hotové špízy podávejte s listovým salátem a dipem. Dobrou chuť!

Originální recept na kuře s broskví.