Je plná čokolády a navíc pěkně rozproudí krev… což je na Valentýský večer zcela žádoucí!

Vypadá to jako divná kombinace, ale věřte tomu – čokoláda a chilli fungují jako mexické afrodiziakum. Stačí jen špetka koření a čokoládový dezert chutná najednou jak profesionální cukrárny. Přitom to opravdu nemusíte přehánět s množstvím nebo pálivostí (pokud chcete, aby večer ještě něco bylo). Na panna cottu stačí prášek s několika tisíci jednotek pálivosti, které vždy uvádíme u každé chilli papričky.

Suroviny na 4 porce:

– 500 ml smetany ke šlehání
– 100 ml mléka
– 100 g 70procentní čokolády
– 5 plátků želatiny
– 1 lžička chilli (my použili mexický, jen mírně pikantní Pasilla prášek)
– ovoce na dozdobení

Želatinové plátky namočte do mléka a nechte 10 minut změknout.

Smetanu nalijte do hrnce a zahřívejte na mírném ohni, ale nevařte ji.

Do teplé smetany nalámejte čokoládu a míchejte do úplného rozpuštění.

Do vzniklé čokoládové směsi přidejte želatinu s mlékem, chilli a vše rozmíchejte do hladké konzistece. Tip Rybízáku: Peruánský chilli prášek Panca zvládnou i opravdu citlivé jazýčky.

Hotový základ rozdělte do 4 skleniček a nechte alespoň 4 hodiny ztuhnout v lednci.

Nakonec ozdobte ovocem a vločkami chilli. Opět stačí mírně pálivé, například Mulato. Panna cottě dále sluší granátové jablko nebo mrazem sušené červené ovoce.

Jak silnou chilli papričku snesete, zjistíte v našem Rybízáčím testu.