Konečně dobrá zálivka na salát – s jablečným ciderem
Proč vám saláty nechutnají? Protože jim chybí chutný přeliv!
Pokud vám saláty připadají jako suché nudné listy, tato citrónovo-ciderová zálivka změní váš názor.
Skvělý dresink si můžete připravit rovnou do zásoby – tato várka vám vydrží na 8 dávek salátu.
Suroviny:
– 120 ml jablečného cideru (my použili Cider Med)
– 120 ml dijonské hořčice
– 120 ml tekutého medu, jako květový med z Čeladné
– 120 ml majonézy
– 1 lžička soli
– špetka pepře
Med můžete mírně zahřát, aby krásně tekl.
Všechny suroviny dejte do mixéru a mixujte na nízký stupeň, dokud nezískáte úplně hladký dresink.
Obvykle to trvá 2 minuty, u výkonnějšího mixéru to bude rychlovka.
Dresink přelijte do uzavíratelné sklenice a nechte alespoň 3 hodiny vychladit. Hotový dresink vydrží v lednici až 14 dní.
Nejlépe si dresink vychutnáte s ledovým salátem, jablky, ořechy, sýrem s modrou plísní a jablečným ciderem.