Proč vám saláty nechutnají? Protože jim chybí chutný přeliv!
Pokud vám saláty připadají jako suché nudné listy, tato citrónovo-ciderová zálivka změní váš názor.

Skvělý dresink si můžete připravit rovnou do zásoby – tato várka vám vydrží na 8 dávek salátu.

Suroviny:

– 120 ml jablečného cideru (my použili Cider Med)

– 120 ml dijonské hořčice

– 120 ml tekutého medu, jako květový med z Čeladné

– 120 ml majonézy

– 1 lžička soli

– špetka pepře

Med můžete mírně zahřát, aby krásně tekl.

Všechny suroviny dejte do mixéru a mixujte na nízký stupeň, dokud nezískáte úplně hladký dresink.
Obvykle to trvá 2 minuty, u
 výkonnějšího mixéru to bude rychlovka.

Dresink přelijte do uzavíratelné sklenice a nechte alespoň 3 hodiny vychladit. Hotový dresink vydrží v lednici až 14 dní.

Nejlépe si dresink vychutnáte s ledovým salátem, jablky, ořechy, sýrem s modrou plísní a jablečným ciderem.