Do džemu jsme přidali superpálivou pastu Moruga sajrajt, kterého stačí jen jedna malá lžička. Přiostřit můžete vždycky, ale zpátky… to jde stěží.
Doporučujeme k pořádné flákotě masa!

Suroviny:

–  2 velké červené cibule
–  4 lžíce vinného octu
–  4 lžíce třtinového cukru
–  2 lžíce olivového oleje
–  1 stroužek česneku
–  1 lžíce rajčatového pyré
–  1 bobkový list
–  1 lžička Moruga sajrajtu
–  sůl, pepř podle chuti

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte velmi nadrobno – pokud chcete mít v džemu kousky, pak sem tam nějaké větší kousky nevadí.

Rozehřejte malý hrnec, přilijte olivový olej a opečte na něm cibuli.
Do hrnce přidejte česnek, krátce orestujte, pak přimíchejte rajčatové pyré, chilli pastu a všechny ostatní suroviny.

Vše vařte na mírném ohni, dokud se nevypaří přebytečná voda a džem zhoustne. Obvykle to trvá 30 minut.
Hrnec přiklopte pokličkou, ať vám omáčka nezaneřádí kuchyň.

Hotový džem dejte ještě teplý do sklenice a překlopte dnem vzhůru.
Vychladlou sklenici skladujte na chladném místě, po otevření pak v lednici.