Už vám dýňová polévka leze i ušima? Vyzkoušejte dýni i nasladko. S tímto receptem se trefíte do noty všem, kdo potřebují něco dobrého ke kávě.
Panna cotta bude rozhodně to pravé medové.

Pokud si netroufnete na vyklepnutí panna cotty z formičky, servírujte ji přímo ve skleničce a povrch přelijte kávovým glaze.

Suroviny pro 4 osoby

Panna cotta:
– 500 ml smetany ke šlehání
– 100 g dýňového pyré
– 100 g kondenzovaného mléka (Salko nebo Jesenka)
– 2 lžíce květového medu
– 4 plátky želatiny
– 2 lžíce perníkového koření
– 1 lžíce vanilkového cukru

Kávové glazé:
– 40 ml espressa (stačí jedna dávka)
– 6 lžic cukru krupice

Želatinu dejte nabobtnat na 10 minut do studené vody.

Smetanu svařte se všemi ostatními ingrediencemi až do bodu varu, pak ji stáhněte z plotny.

Do teplé smetanové směsi přidejte nabobtnanou želatinu a vše promíchejte.

Formičky nebo sklenice na panna cottu naplňte dýňovou směsí a dejte vychladit, nejlépe přes noc do lednice.

Jakmile budete chtít servírovat panna cottu, uvařte espresso.

K hotové kávě přidejte cukr a vše přiveďte k varu. Vařte 5-10 minut, dokud nebude konzistence připomínat sirup.

Vychlazenou panna cottu vyklopte s pomocí nožíku na talířek.

Přelijte mírně vychladlým kávovým glazé a servírujte s kopečkem vyšlehané smetany.