Podzim se zase předvádí v celé své kráse a hraje všemi barvami. A ačkoliv se stmívá dřív a ráno je ukrutná zima, stejně je podzim úžasný. Možná hlavně proto, že je ideální čas vytasit podzimní recepty a upéct si ke kávičce něco dobrého na zub. My jsme tentokrát vsadili na dýňové věnečky se skořicí. Pojďte si je připravit spolu s námi.

Suroviny na 4 porce:

  • 1 chlazené listové těsto
  • 100 g dýňového pyré či džemu
  • 40 g másla
  • 1 vejce
  • 1 lžička skořice
  • cukr krupice na posypání

Postup:

  1. Máslo nechte změknout do pokojové teploty, přidejte dýňový džem a skořici. Vše promíchejte v hustější náplň.
  2. Listové těsto rozdělte na poloviny, jednu z nich vyválejte na 2 mm tlustý plát.
  3. Těsto potřete náplní, v polovině rozřízněte a srolujte 2 šneky. Šneka podélně rozřízněte v polovině a stočte do vrtule.
  4. Přeneste na plech a poté vytvarujte věneček. Povrch potřete rozšlehaným vejcem a posypte cukrem.
  5. Postup opakujte, dokud nevytvoříte 4 věnečky.
  6. Pečte na 185 °C cca 30 minut.
  7. Hotové věnečky nechte mírně zchladnout a posypte cukrem.

Věnečky z dýně posypte moučkovým cukrem jen zlehka pro efekt.

 

Co popíjet k dýňovým věnečkům: Věnečky jsou nejlepší jsou ještě teplé, hezky křupavé se skořicovým latté. To se musí vyzkoušet!

Tipy na další podzimní recepty nejen z dýně

Ráno na chuť i pro zdraví zkuste hruškové smoothie.

Hosty masožravce nadchněte jehněčím kolínkem s dýňovým pyré.

Sejděte se celá rodina hezky pohromadě u jednoho stolu a vychutnejte si pečenou kachnu na jablkách.