Podzimní recept na dýňové věnečky se skořicí
Podzim se zase předvádí v celé své kráse a hraje všemi barvami. A ačkoliv se stmívá dřív a ráno je ukrutná zima, stejně je podzim úžasný. Možná hlavně proto, že je ideální čas vytasit podzimní recepty a upéct si ke kávičce něco dobrého na zub. My jsme tentokrát vsadili na dýňové věnečky se skořicí. Pojďte si je připravit spolu s námi.
Suroviny na 4 porce:
- 1 chlazené listové těsto
- 100 g dýňového pyré či džemu
- 40 g másla
- 1 vejce
- 1 lžička skořice
- cukr krupice na posypání
Postup:
- Máslo nechte změknout do pokojové teploty, přidejte dýňový džem a skořici. Vše promíchejte v hustější náplň.
- Listové těsto rozdělte na poloviny, jednu z nich vyválejte na 2 mm tlustý plát.
- Těsto potřete náplní, v polovině rozřízněte a srolujte 2 šneky. Šneka podélně rozřízněte v polovině a stočte do vrtule.
- Přeneste na plech a poté vytvarujte věneček. Povrch potřete rozšlehaným vejcem a posypte cukrem.
- Postup opakujte, dokud nevytvoříte 4 věnečky.
- Pečte na 185 °C cca 30 minut.
- Hotové věnečky nechte mírně zchladnout a posypte cukrem.
Co popíjet k dýňovým věnečkům: Věnečky jsou nejlepší jsou ještě teplé, hezky křupavé se skořicovým latté. To se musí vyzkoušet!
Tipy na další podzimní recepty nejen z dýně
Ráno na chuť i pro zdraví zkuste hruškové smoothie.
Hosty masožravce nadchněte jehněčím kolínkem s dýňovým pyré.
Sejděte se celá rodina hezky pohromadě u jednoho stolu a vychutnejte si pečenou kachnu na jablkách.