Exotické marinované kuře se ciderem
Tropické teploty připomínají exotické destinace? Přeneste si dovolenou na talíř!
Stačí k tomu kombinace sladkého manga, kyselých limetek, cideru a ostrého chilli.
Suroviny na 2 porce
– 2 kuřecí prsa
– 1/2 manga
– 2 broskve
– 3 šalotky
– 1/4 hrnku medu
– 1/4 hrnku jablečného cideru (my použili Sweet strong)
– 1/4 hrnku kokosového oleje
– 1/4 hrnku pomerančového nebo ananasového džusu
– 2 stroužky česneku
– 2 lžičky limetkové šťávy
– 2 lžičky chilli (ostrost, kterou máte rádi – my doporučujeme S4 od Chilli Doctor)
– 1 lžička soli a pepře
Mango, broskve a šalotky nakrájejte na kostičky a dejte do mixéru. Přidejte všechny ostatní suroviny až na kuřecí prsa.
Vše rozmixujte v hladkou marinádu, do které ponořte kuřecí prsa. Dejte marinovat do lednice na 2-24 hodiny
(čím déle tam bude, tím bude křehčí). Na druhou stranu, hlad je hlad, takže dobu marinování nemusíte nějak prodlužovat.
Maximálně nechte prsíčka odpočívat den v lednici.
Pak kuřecí prsa vyjměte z marinády a grilujte 10 minut z každé strany.
Marinádu určitě nevyhazujte! Raději ji 15 minut vařte na mírném ohni a použijte na závěr jako omáčku.
Hotové kuře chutná nejlépe s jasmínovou rýží, přelité marinádou a zakápnuté limetkou.