Flambované palačinky s rybízákem

Flambované palačinky – jednodušší, než si myslíte

Škrtněte sirkou, zapalte oheň, vytáhněte zásoby lesního ovoce z mrazáku a sladké hody můžou začít!

Flambování je mnohem jednodušší, než jste si mysleli. Stačí na to jen několik triků. Na palačinku vytáhněte tu největší pánev, ať máte na flambování dostatečný prostor. Palačinky smažte opravdu tenké, aby se dobře překládaly.

Suroviny pro 2 osoby:

– 1 vejce
– 150 g hladké mouky
– 300 ml mléka
– 15 g vanilkového cukru
– 8 lžič Českého medu s rybízem
– 150 ml rybízového Žihadla
– 40 g másla na opékání
– špetka soli
– hrst lesního ovoce
– 2 velké kopečky vanilkové zmrzliny

Vejce, mouku, mléko, vanilkový cukr a špetku soli šlehejte, dokud nevznikne hladké a řídké těsto na palačinky. Když se nepovede konzistence, nevadí. Do husté hmoty přidejte trochu mléko, naopak do příliš tekutého  přisypte mouku.

Těsto nechte 10 minut odležet (opravdu důležité, abyste měli tenké palačinky, které se netrhají!).

Poté rozehřejte pánev, přidejte trochu másla a opékejte tenké palačinky. Hotové palačinky promažte rybízovým medem a přeložte na psaníčko.

Do pánve s vyšším okrajem dejte všechny palačinky, podlejte černorybízovým Žihadlem, přidejte lesní ovoce a teď to přijde – ZAPALTE!  Jen pozor na oči a ruce.

Palačinky nechte hořet, dokud plamen nezhasne.

Dezert servírujte přelitý likérem Žihadlo a s kopečkem zmrzliny.