Užijte si ráno jako na dovolené! Chce to dlouhé lenošení v peřinách a francouzský toast.
Tip na rozmazlování? Přidejte si na teplý toust zmrzlinu. Nejlepší je karamelová…

Suroviny na 2 porce:

– 250 ml mléka
– 125 ml smetany 31%
– 125 ml jablečné limonády (my použili Mieps jablko-bez)
– 4 plátky toustového chleba
– 6 velkých broskví
– 4 vejce
– 4 lžíce másla
– 3 lžíce třtinového cukru
– 2 lžíce cukru
– 1 lžička skořice
– špetka soli

Broskve rozkrojte na měsíčky, přelijte jablečnou limonádou a přidejte třtinový cukr.

Broskve dejte odpočívat přes noc do lednice.

Mléko a smetanu smíchejte. Přidejte vejce, cukr, skořici, sůl a vš promíhejte.

Máslo rozpalte na pánvi. Toustový chleba namáčejte v mléčné směsi a opékejte na másle do zlatova.

Broskve dejte do hrnce a přiveďte k varu. Vše vařte do mírného změknutí asi 5 minut.

Opečený toustový chleba podávejte s teplými broskvemi.