Frozen Sangria: Ledový koktejl z vína a ovoce
Sangria je typický španělský drink z červeného vína a spousty ovoce. Dali jsme jí trochu letní šmrnc a jako základ jsme zvolili naše oblíbené višňové víno. Zmrzlá sangria má akorát jednu nevýhodu – strašně rychle ji vypijete! Zejména dámy mají potíž nevysosat najednou. 😉 Je totiž božsky sladká po ovoci.
Suroviny na 4 drinky
– 500 ml Višňáku
– 250 ml pomerančového džusu
– 200 ml jahodového džusu
– 400g mraženého lesního ovoce
– 200 ml sody
– čerstvé ovoce na servírování
Pomerančový i jahodový džus dejte zmrazit na 2 hodinydo mrazáku. Nebudou tak zmrzlé úplně, ale vznikne z nich tříšť.
Do mixéru dejte višňové víno a lesní ovoce. Mixujte tak dlouho, dokud nebude vše rozmixováno až do hladka.
Pak do mixéru přidejte zmrzlé ovocné tříště a ještě jednou promixujte.
Sklenice naplňte do poloviny touto tekutinou, přidejte čerstvé ovoce a nakonec každý drink zalijte 50 ml sody.
Ihned podávejte, sangria chutná totiž nejlépe namražená.