Portobello jsou veliké žampióny, které se plní různou směsí a zapékají. Nám chutná verze s fazolovou náplň a barbeque omáčkou.
Žampion chutná, jako by v něm bylo maso. Za nás jedno z nejlepších vegetariánských jídel, které jsme zatím grilovali!

Suroviny pro 2 osoby:

–  350 g fazolí v nálevu
–  4 žampiony portobello
–  120 g mozzarelly
–  60 ml BBQ whiskey omáčky
–  4 plátky másla
–  3 snítky rozmarýnu
–  1 lžíce olivového oleje
–  1 cibule
–  1 stroužek česneku
–  sůl pepř podle chuti

Fazole slijte z nálevu a propláchněte vodou. Cibuli nakrájejte na kostičky a česnek prolisujte.
V pánvi osmažte na oleji cibuli, přidejte česnek, fazole a nakonec vlijte BBQ omáčku. Vše nechte mírně prohřát a zhoustnout.

Směs pak stáhněte z ohně a nechte mírně vychladnout.

Žampiony osolte, opepřete a do každého žampionu dejte plátek másla. Kloboučky naplňte fazolovou směsí a postrouhejte mozzarellou.

Žampiony grilujte na roštu alespoň 30 minut.

Podávejte ještě teplé… a třeba i s panákem whiskey.