Grilovaný kozí sýr, který ocení i masožravci
Čeči jsou mistry grilu. Podle mnoha statistik se grilování věnuje víc jak třetina populace. Čísla každoročně zvyšují nejen masožravci, ale hlavně vegetariáni, kteří neustále přicházejí s novými recepty. Ačkoliv nedáme na maso dopustit, tentokrát jsme si pro vás přichystali právě bezmasý recept: Grilovaný kozí sýr nasladko. Ale nebojte, budou se po něm oblizovat až za ušima i milovníci masa. Na pomoc jsme si vzali lahodné čatní Pokušení od české Farmy pod kaštany, které se skládá jen z čerstvých surovin a není vylepšené žádnou umělotinou.

S tímto receptem na grilovaný kozí sýr zaválíte i u masožravců.
Na grilovaný sýr pro 2 osoby budete potřebovat:
- 2 kouský kozího sýra
- 2 plátky másla
- 4 lžičky čatní
- 1 nektarinka
- hrst pistácií/ vlašských ořechů
- 2 snítky meduňky
- špetka soli/ pepře
Na finální čančání si přichystejte:
- 2 bagetky
- mix salátů

Grilovaný kozí sýr podávejte s bagetkou a mixem salátových listů.
Postup:
- Nektarinku nakrájejte na plátky.
- Na kus alobalu položte kozí sýr, 2 lžučky čatní, plátek másla a plátky nektarinky.
- Posypte meduňkou, oříšky, solí a pepřem.
- Výsledné dílo pečlivě zabalte tak, aby vám při grilování nevytékaly všechny ty lahodné šťávy.
- Kozí sýr pečte na rozžhaveném grilu přibližně 10 minut z každé strany.
- A jak poznáte, že je hotovo? Všechny suroviny jsou krásně zatáhlé a sýr se vám po rozkrojení rozteče.
- Podávejte s bagetkou a salátkem a ideálně také se sklenkou vychlazeného sektu.
Časová náročnost: max. 45 minut včetně přípravy
Náš tip: Nebojte se experimentovat. Recept na grilovaný kozí sýr můžete měnit i vylepšovat, nebo si hrát se sladkostí či slaností. Doporučujeme používat primárně pistácie, ale myslíme i na alergiky, takže i dýňová semínka splní svůj účel.

Chuť grilovaného kozího sýru skvěle vynikne s čatní Pokušení.