Bezmasý pokrm na gril

Grilovaný kozí sýr, který ocení i masožravci

Čeči jsou mistry grilu. Podle mnoha statistik se grilování věnuje víc jak třetina populace. Čísla každoročně zvyšují nejen masožravci, ale hlavně vegetariáni, kteří neustále přicházejí s novými recepty. Ačkoliv nedáme na maso dopustit, tentokrát jsme si pro vás přichystali právě bezmasý recept. Ale nebojte, budou se po něm oblizovat až za ušima i milovníci masa. Na pomoc jsme si vzali lahodné čatní Pokušení od české Farmy pod kaštany, které se skládá jen z čerstvých surovin a není vylepšené žádnou umělotinou.

Bezmasý pokrm na gril
S tímto receptem na grilovaný kozí sýr zaválíte i u masožravců.

Na porci pro 2 osoby budete potřebovat:

  • 2 kouský kozího sýra
  • 2 plátky másla
  • 4 lžičky čatní
  • 1 nektarinka
  • hrst pistácií/ vlašských ořechů
  • 2 snítky meduňky
  • špetka soli/ pepře

Na finální čančání si přichystejte:

  • 2 bagetky
  • mix salátů
Bezmasý pokrm na gril
Grilovaný kozí sýr podávejte s bagetkou a mixem salátových listů.

Postup:

  1. Nektarinku nakrájejte na plátky.
  2. Na kus alobalu položte kozí sýr, 2 lžučky čatní, plátek másla a plátky nektarinky.
  3. Posypte meduňkou, oříšky, solí a pepřem.
  4. Výsledné dílo pečlivě zabalte tak, aby vám při grilování nevytékaly všechny ty lahodné šťávy.
  5. Kozí sýr pečte na rozžhaveném grilu přibližně 10 minut z každé strany.
  6. A jak poznáte, že je hotovo? Všechny suroviny jsou krásně zatáhlé a sýr se vám po rozkrojení rozteče.
  7. Podávejte s bagetkou a salátkem a ideálně také se sklenkou vychlazeného sektu.

Časová náročnost: max. 45 minut včetně přípravy

Náš tip: Nebojte se experimentovat. Recept na grilovaný kozí sýr můžete měnit i vylepšovat, nebo si hrát se sladkostí či slaností. Doporučujeme používat primárně pistácie, ale myslíme i na alergiky, takže i dýňová semínka splní svůj účel.

Bezmasý pokrm na gril
Chuť grilovaného kozího sýru skvěle vynikne s čatní Pokušení.