Zapomeňte na knedlíky! K divokému guláši se skvěle hodí žitný chleba a sklenička malinového vína.

Suroviny na 4 porce:

– 750 g divočiny (ideálně kančí nebo srnčí)
– 400 ml červeného vína (my použili malinové dezertní víno)
– 250 ml vývaru na podlití
– 100g anglické slaniny
– 2 krajíce chleba
– 3 cibule
– 2 lžíce rajčatového protlaku
– 3 lžíce másla
– 2 lžíce švestkových povidel
– 3 bobkové listy
– 2 snítky rozmarýnu
– 1 lžička nového koření
– 1 lžička mletého pepře
– 1/2 lžičky jalovce
– 1/2 lžičky citronové kůry
– sůl podle chuti

Cibuli nakrájejte na kostičky, stejně tak i slaninu.

Na másle opečte cibuli, přidejte slaninu a na kostky nakrájené maso. Maso opečte ze všech stran.

Podlijte malinovém vínem a vývarem. Pak přidejte rajský protlak, bylinky, koření, citronovou kůru a vše nechte vařit do změknutí.

Čas na skleničku vína! Jakmile je maso téměř měkké, přidejte rozdrobený chleba a nechte ho v omáčce rozvařit.

Guláš dochuťte solí, povidly a vařte do úplného změknutí. V tlakovém hrnci to trvý 35 minut, v troubě dalších 40 minut.

A teď to nejdůležitější – s nandáním vydržte až do druhého dne. Guláš chutná na druhý den vždy lépe, když se všechny chutě spojí.