Home / Nezařazené / Hřejivé těstoviny se slaninou a hlívou

Hřejivé těstoviny se slaninou a hlívou

/

V podzimních měsících jezte jídlo, které vaše tělo hezky zahřeje – doporučujeme tyto pikantní těstoviny.
Jsou opravdu rychle hotové a zvládne je připravit každý. A chutnají, jako byste na ně zašli do italské restaurace!

Suroviny na 2 porce:

– 200 g libovolných těstovin
– 200 g hlívy ústřičné
– 150 ml vývaru na podlití
– 100 g anglické slaniny
– 100g oliv
– 2 menší cibule
– 4 lžíce Cayenne v rajčeti
– 3 lžíce másla
– 2 lžíce parmezánu
– 2 lžíce olivového oleje
– sůl podle chuti

Cibuli nakrájejte na kostičky spolu se slaninou a hlívou. Na másle opečte cibuli, přidejte slaninu a z lehka orestujte.

Pak přisypte i hlívu, přilijte vývar, vše osolte a vařte 5 minut.

Těstoviny dejte vařit spolu se lžící olivového oleje, obvykle 8-12 minut.

Mezitím si dodělejte omáčku. Přidejte Cayenne v rajčeti a vše nechte 10 minut provařit.

Těstoviny přeceďte, propláchněte a přidejte lžíci olivového oleje. Takto hotové těstoviny dejte do větší mísy.

Do omáčky přidejte olivy na prohřátí.

Hotovou omáčku přelijte k těstovinám a párkrát promíchejte.

Těstoviny rozdělte na talíř a posypte parmezánem.