Home / Nezařazené / Kachní prso s arašídovou drobenkou

Kachní prso s arašídovou drobenkou

/

Takový kusanec kachního prsa jste ještě neochutnali – a přitom ho zvládne připravit úplně každý!
Všechnu chuť přidá marináda z grilovacího koření a farmářský relish, sladký džem z červeného zelí.
Relish chutná famózně k tučným jídlům nebo i samotný. Když ho nevyjíte lžičku ke kachně, doporučujeme ho schovat na sýrové prkénko. K hermelínu je luxusní!

Suroviny na 2 porce:

– 1 kachní prso
– 1 lžička grilovací koření
– 50 g listů špenátu
– 4 lžičky relishe z červeného zelí
– sůl, pepř
Arašídová drobenka:
– 2 lžíce arašídového másla
– 2 lžíce arašídů
– 1 lžíce hladké mouky
– 1 lžíce třtinového cukru

Kachní prso si den předem posypte grilovacím kořením a dejte odležet do lednice.

Pozor – nepřidávejte do marinády žádný olej, kachní prsa jsou poměrně tučná a kůže putí dostatek omastku.

Všechny ingredience na drobenku smíchjte, rozprostřete na plech a pečte 8 minut na 170 stupňů.

Hotovou drobenku rozdrolte a dejte stranou.

Kachní prso opékejte na grilu 10 minut z každé strany, začněte na straně s kůží.

Hotové prso nechte chvíli odpočinout a nakrájejte ho na tenké plátky.

Na talíř naservírujte listy špenátu, půlku kachního prsa, dvě lžičky zeleninového relishe a posypte drobenkou.