Italské panáky spuma spots

Karamelový přípitek s italskou “kofolou”

My Češi máme Kofolu, Italové zas mají limonádu Spuma. V překladu znamená pěna a svou chutí nejvíc připomíná colu nebo právě naši kofolu.
Voní a chutná po karamelu a muškátu… a my Rybízáku máme radost, že část italského ducha ochutnáme taky a rovnou na vítání nového roku!

Suroviny pro 4 osoby:

– 200 ml italská limonáda Spuma
– 80 g cukru krupice
– 60 ml smetany ke šlehání
– 60 ml rumu
– 40 g másla
– 3 plátky želatiny

Nejdříve připravte karamel – cukr rozpusťte v hrnci na mírném ohni do zlatohněda.

Smetanu ohřejte. K “roztopenému” karamelu přidejte máslo a přilijte smetanu – tady pozor, bude to prskat.

Vše míchejte, dokud se nevytvoří hladký karamel.

Želatinu mezitím nechte nabobtnat ve studené vodě.

Karamel rozdělte do panáků a dejte vychladit.

Nabobtnanou želatinu rozposťte spolu s lžící vody v mikrovlnné troubě a přidejte k limonádě.

Vše promíchejte a nalijte na zatuhlý karamel.

Hotové panáky nechte vychladit alespoň 2 hodiny v lednici.