Léto s lehkostí aneb nejlepší recept na thajský salát
Proč vyzkoušet thajský salát?
V létě tropické teploty a rajská se šesti nejdou moc dohromady. Osvěžení v podobě křehkých čerstvých salátů je skvělý způsob, jak se pořádně nacpat a zchladit zároveň. Náš thajský salát dokonale zasytí a další hlad po něm nehrozí. Navíc se skládá ze zdravých surovin a recept můžete kdykoliv poupravit podle svých chutí. Nepostradatelnou složkou našeho dresinku je semínková pasta z arašídů, která je mnohem jemnější než klasické burákové máslo. Obsahuje jak jinak než 0 % chemie a je po čertech lahodná.

Do našeho receptu na thajský salát můžete použít buď své oblíbené burákové máslo nebo náš tip: Semínkovou pastu z arašídů.
Na recept na salát pro 2 osoby budete potřebovat:
Suroviny na dresink:
- 120 g burákového másla
- 60 ml rýžového octu
- 3 lžíce sojóvé omáčky
- 2 lžíce teplé vody
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička chilli
Suroviny na salát:
- 1 celá vařená brokolice
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 1 hrst burských oříšků
- 3 snítky koriandru

Saláty jsou hitem léta. Jsou lehké, ale dokonale zasytí i největší jedlíky.
Jak připravit thajský salát:
- Veškeré suroviny na dresink dejte do blendru a lehce rozmixujte, aby se všechny
suroviny spojily. - Hotový dresink přelijte do uzavíratelné nádoby a nechte ho vychladit alespoň 3 hodiny v ledničce.
- Mezitím brokolici rozdělte na jednotlivé růžičky. Papriku a mrkev nakrájejte na proužky.
- Burské oříšky opražte na sucho na pánvi. Koriandr si natrhejte zvlášť do misky.
- Smíchejte brokolici, papriku a mrkev a výsledný mix servírujte v misce nebo na talíři.
- Každou porci pak polijte dresinkem a posypte koriandrem, každý podle své chuti.
Tak a dokonalý thajský salát je na světě. Zbývá už jen jediná otázka: „Hůlky, nebo příbor?“

Thajský salát můžete jíst stylově hůlkami a jako drink zvolit například bílé víno.