Home / Recepty / Recept na kouzelné medové perníčky

Recept na kouzelné medové perníčky

/

Proč bývají perníčky tvrdé jako šutr? Protože do nich dáváte příliš medu. S tímto receptem na vánoční perníčky chybu neuděláte.
Angreštového nebo jiného medu stačí jen lžíce, zbytek namažte na chleba.

Suroviny pro 4 osoby:

– 300 g celozrnné mouky
– 120 g cukr moučka
– 100 g másla
– 2 vejce
– 3 lžíce angreštového medu
– 2 lžíce perníkového koření
– 1 lžíce kakaa
– 1,5 lžičky jedlé sody

Smíchejte sypké suroviny a prosyjte je. Doprostřed udělejte důlek a přidejte celá vejce, změklé máslo a med s angreštem.

Vypracujte těsto, které pak dejte do lednice odpočívat alespoň na 24 hodin. Uvolní se lepek a vše se proleží.

Odpočaté těsto pak vyndejte, nechte chvilku odpočívat a pak vyválejte na tloušťku cca 3 mm.

Dejte troubu na 180 stupňů. Mezitím vykrajujte požadované tvary perníčků.

Pečte každou várku přibližně 8 minut.

Perníčky pak nechte zchladnout, potom je uložte do vzduchotěsné nádoby do chladu.

Takto uložené vám vydrží cca 3 týdny měkké, nebo dokud je nesníte.