Teploty lezou nahoru a s nimi i naše touha po zmrzlině ♥ Zajít za roh do obchodu je sice brnkačka, ale to náš recept na domácí nanuky taky. Poradíte si i bez zmrzlinovače, jediné co na výrobu domácích nanuků budete potřebovat jsou tvořítka na nanuky, které pořídíte za pár korun. Nejlepší na tom je fakt, že tyto nanuky jsou zdravé, vydatné a hlavně víte, co všechno obsahují.

 

Domácí nanuky z ledového čaje

Domácí nanuky strčí ty z obchodu do kapsy.

Na 4 domácí nanuky budete potřebovat:

  • 6 lžic 18% zakysané smetany
  • 100 ml yestea (bio ledový čaj)
  • 1/2 zralého manga
  • 1/2 citrónu
  • hrst špenátových listů
  • 2 lžičky medu
  • 1 limetu
Domácí nanuky z manga

Tvořítka plňte střídavě. Domácí nanuky budou na pohled lákavější.

Postup:

  1. Mango nakrájejte na kostičky. V blendru (smoothie makeru) rozmixujte 3 lžíce zakysané smetany, mango, ledový čaj a šťávu z citrónu. Mixujte do kašovité konzistence a dle chuti doslaďte medem.
  2. Hotovou směs přelijte do misky, blender opláchněte a pusťte se do přípravy druhé příchutě.
  3. Do blenderu dejte špenát, 3 lžíce zakysané smetany, šťávu z limety a 2 lžičky medu. Vše opět rozmixujte na kaši.
  4. Tvořítka na zmrzlinu plňte střídavě oběma naplněmi. Vytvoříte tak krásné vzorování, díky němuž budou domácí nanuky na pohled ještě lákavější.
  5. Nanuky dejte zmrazit, ideálně přes noc.

Trvanlivost domácích nanuků je až 3 měsíce, ale jsme přesvědčeni, že se po nich u vás doma jen zapráší.

Tip: Čím zralejší manga použijete, tím méně medu na doslazení budete potřebovat. Zbylý ledový čaj je vhodný k zmrazení, takže ho můžete bez obav použít na další várku nanuků.

Domácí nanuky bez zrmzlinovače

Jeden nanuk na hlavu bude málo – po těchto krasavcích se jen zapráší.