Recept na hříšně osvěžující a zdravé domácí nanuky
Teploty lezou nahoru a s nimi i naše touha po zmrzlině ♥ Zajít za roh do obchodu je sice brnkačka, ale to náš recept na domácí nanuky taky. Poradíte si i bez zmrzlinovače, jediné co na výrobu domácích nanuků budete potřebovat jsou tvořítka na nanuky, které pořídíte za pár korun. Nejlepší na tom je fakt, že tyto nanuky jsou zdravé, vydatné a hlavně víte, co všechno obsahují.

Domácí nanuky strčí ty z obchodu do kapsy.
Na 4 domácí nanuky budete potřebovat:
- 6 lžic 18% zakysané smetany
- 100 ml yestea (bio ledový čaj)
- 1/2 zralého manga
- 1/2 citrónu
- hrst špenátových listů
- 2 lžičky medu
- 1 limetu

Tvořítka plňte střídavě. Domácí nanuky budou na pohled lákavější.
Postup:
- Mango nakrájejte na kostičky. V blendru (smoothie makeru) rozmixujte 3 lžíce zakysané smetany, mango, ledový čaj a šťávu z citrónu. Mixujte do kašovité konzistence a dle chuti doslaďte medem.
- Hotovou směs přelijte do misky, blender opláchněte a pusťte se do přípravy druhé příchutě.
- Do blenderu dejte špenát, 3 lžíce zakysané smetany, šťávu z limety a 2 lžičky medu. Vše opět rozmixujte na kaši.
- Tvořítka na zmrzlinu plňte střídavě oběma naplněmi. Vytvoříte tak krásné vzorování, díky němuž budou domácí nanuky na pohled ještě lákavější.
- Nanuky dejte zmrazit, ideálně přes noc.
Trvanlivost domácích nanuků je až 3 měsíce, ale jsme přesvědčeni, že se po nich u vás doma jen zapráší.
Tip: Čím zralejší manga použijete, tím méně medu na doslazení budete potřebovat. Zbylý ledový čaj je vhodný k zmrazení, takže ho můžete bez obav použít na další várku nanuků.

Jeden nanuk na hlavu bude málo – po těchto krasavcích se jen zapráší.