Jak přežít zimu? Se svařákem, medovinou… nebo s oběma najednou!
Receptů na výtečný punč je opravdu mraky, my doporučujeme tento s chutí karamelu a černého rybízu.

Rybízákův oblíbenec je tradiční medovina s černým rybízem. Ta se vyrábí fermentací (neboli kvašením) z kvalitního květového medu.
Nejvíc se nám líbí, že ji vyrábějí tradičním způsobem na Slovensku z lokálního medu – a chuť je opravdu velmi příjemná.
Existuje řada způsobů, jak pít medovinu, nám však letos nejvíc učaroval tento punč.

Suroviny pro 2 osoby

– 200 ml červeného vína (nepřekvapivě dáváme klasického Rybízáka)
– 150 ml medovina Rybízová
– 100 ml černého čaje
– 6 lžic cukru krupice
– 4 lžíce brusinek
– 2 ks celé skořice
– 2 ks hvězdiček badyánu
– 3 ks hřebíček

Brusinky naložte do medoviny a nechte odležet v lednici alespoň 4 hodiny. Mezitím uvařte silný černý čaj.

V hlubokém hrnci rozpusťe na mírném plameni cukr krupice.

Po přibližně 8 minutách vznikne zlatavý karamel, ke kterému přidejte všechno koření a vše promíchejte.

Poté přilijte černý čaj, medovinu s brusinkami a míchejte do úplného rozpuštění karamelu.

Nakonec do hrnce přilijte červené víno a vše provařte alespoň 5 minut.

Koření z punče vyjměte, brusinky rozdělte do sklenic a přelijte punčem. Nejlépe chutná ještě teplý.

Tip Rybízáka: Doporučujeme navléknout tlusté ponožky, přitulit se k blízkému a užít si hygge.