Grilovat klobásky pořád dokola? Rozšiřte svůj grilovací repertoár a vrhněte se na panenku!
Obalte ji v koření a na poslední minuty grilování potřete sladkopálivou meruňkovou omáčkou.

Suroviny:

– 500 g vepřové panenky
– 1 lžíce sušeného česneku
– 1/2 lžíce třtinového cukru
– 1/2 lžičky chilli prášku
– 1/2 lžičky mletého pepře
– 1 lžička soli
– chilli omáčka s meruňkami (my použili Rozpálenou meruňku)

Panenku obalte ve smesi koření a dejte alespoň 24 hodin odležet do lednice. Čím déle v ní bude, tím lepší chuť masa!

Gril rozpalte a panenku grilujte podle hrubosti 15-17 minut.
Teploměrem na maso případně vyzkoušejte vnitřní teplotu masa, která by měla být 70 stupňů.

Panenku potřete chilli omáčkou ze vech stran a grilujte další 2 minuty.

Před krájením sundejte panenku z grilu a dejte odpočívat 5 minut stranou.

Hotovou panenku krájejte na tenké plátky a podávejte přelitou chilli omáčkou.

TIP Rybízáka: Panenka má tendenci se vysoušet, takže ji raději grilujte kratší dobu a nechte dojít mimo gril.