Home / Recepty / Opilé skořicové hrušky na víně

Opilé skořicové hrušky na víně

/

Nechte se zahřát jednoduchým a hlavně BOŽSKY voňavým receptem. Hrušky jsou příjemně teplé, voňavé po víně a koření. Moučník nadchne nejen fanoušky svařáku.

Jablečno-skořicové víno se na svařák hodí fantasticky, stejně tak na přípravu dezertů. Až vás bude večer honit mlsná, připravte si skořicové hrušky.
Dietáři zvolí zakysanou smetanu místo tučného sýru mascarpone. Nasytí se všechny smysly… vaření vína totiž provoní celý byt po skořici.

Suroviny pro 2 osoby:

– 2 oloupané hrušky
– 2 hrnky štrůdlového vína
– 4 lžíce citronové šťávy
– 2 lžíce vanilkového cukru
– 1 tyčinka skořice
– 1 hvězdička anýzu
Na dohotovení
– 200 g mascarpone nebo zakysané smetany
– 2 lžíce třtinového cukru
– 1 lžíce citronové šťávy
– ořechy

Do hrnce nalijte štrůdlové víno, přidejte všechny ostatní suroviny kromě ovoce a přiveďte k varu.

Do vroucího vína vložte hrušky. Na mírném ohni vařte 30 minut do změknutí hrušek.

Mezitím si připravte mascarpone krém. Mascarpone lehce prošlehejte, přidejte cukr a šťávu. Krém dejte odložit do lednice.

Uvařené hrušky rozkrojte a nechte mírně zchladnout.

Na talíř naservírujte krém z mascarpone, hrušky a posypte ořechy. Podávejte se štrůdlovým vínem.

Tip Rybízáka: Vařené hrušky vylepšete vanilkovou zmrzlinou.