Home / Recepty / Syté masové těstoviny na červeném víně

Syté masové těstoviny na červeném víně

/

Po této baště hlad opravdu nehrozí! Těšte se na opravdu vymazlenou večeři, kterou oslníte každého milovníka masa a dobrého vína.
Směs těstovin svou chutí zdáleně připomíná boloňskou, avšak tato je mnohem aromatičtější a sytější.

Spousta lidem přijde škoda lít víno do vaření – a v Rybízáku se za více podobných receptů přimlouváme! Díky tomu dostane jídlo fantastický šmak, jako od šéfkuchaře.
Pro tento těstovinový recept jsme použili Čokovišňák, syté červené víno, ve kterém poznáte vzdálené tóny čokolády. Omáčka příjemně smísí všechny zeleninové a masové chutě.

Suroviny pro 4 osoby:

– 800 g vepřové plece
– 250 ml hovězího vývaru
– 200 g těstovin
– 200 ml červeného vína (my načali Čokovišňák, hodí se i Rybízák)
– 200 g baby karotky
– 100 g celeru
– 3 lžíce oleje
– 3 lžíce parmezánu
– 2 snítky rozmarýnu
– 2 větší cibule
– sůl a pepř podle chuti

Troubu předehřejte na 180 stupňů.

Cibuli nakrájejte na proužky a lehce osmažte na oleji. Přidejte na kusy nakrájenou karotku a celer.

Nakonec přidejte nakrájené maso. Vše zprudka osmažte ze všech stran, osolte, opepřete a vařte dalších 5 minut.

Hotovou směs podlijte vývarem. Maso dejte péct do trouby na hodinu a půl, občas vše promíchejte.

Teď nastává okamžik, kdy můžete otevřít lahvinku vína. My načali Čokovišňák, hodí se ale také klasický Rybízák.

Nachystáme omáčku k masu. 200 ml červeného vína dejte do pánve se snítky rozmarýnu a omáčku nechte 15 minut na mírném ohni, aby se vypařil alkohol.

Těsně před koncem přidejte lžíci másla a pokud je omáčka stále řídká, pokračujte v redukování. Podle chuti přidejte sůl a pepř.

Blížíme se do finále, a tak uvařte vysoký hrnec vody a přidejte do vroucí vody těstoviny. Vařte podle návodu (obvykle kolem osmi minut).

Připravené maso vytáhněte z trouby, natrhejte pomocí vidliček na tenké vlásky a promíchejte s těstovinami spolu s omáčkou.

Hotové jídlo rozdělte do talířů a posypte parmezánem.

Čtěte dále: Jak vařit z červeného vína? Existují 3 jednoduchá pravidla