Proč pořád jíst ovesnou kaši na jeden způsob? Vyhlašujeme exotickou dovolenou hned ke snídani!
Chuť kokosu a křupavého sušeného žlutého melounu nezažijí ani ti, co si válí šunky v tropech.

Co že je to lyofilizace? Je to způsob sušení, který probíhá mrazem (nikoliv horkem). Díky tomu se z ovoce nestane vysušená guma a naopak zůstane krásně barevné a křupavé. K tomu se obejde bez přidaného cukru a zachová si všechny živiny a vitamíny jako čerstvé plody. Nám se navíc líbí, že se dají jíst celý rok a na fotkách vypadají fantasticky! Uznejte sami. 🙂

Suroviny na 2 porce

– 200 g kokosového mléka
– 5 lžic mletých ovesných vloček
– 2 lžíce kokosu
– 1 zralé kiwi
– 2 lžíce kokosových plátků
– 1 lžíce medu (doporučujeme tekutý jistebnický)
– 1 lžíce lyofilizovaného melounu
– na dozdobení chia semínka a lyofilizovaný meloun

Kiwi oloupejte nožem a nakrájejte na tenké plátky.

V malém hrnci pomalu zahřívejte kokosové mléko spolu s kvalitním medem.

Jakmile začne mléko vřít, přisypte ovesné vločky a strouhaný kokos. Vše svižně míchejte, dokud se nevytvoří hustší kaše.

Sedí vám konzistence? Případně přidejte mléko nebo vločky – podle toho, jestli máte radši kaši řidší nebo hustější.

Nakonec přidejte nadrcený lyofilizovaný meloun a hotovou kaši rozdělte do 2 misek.

Vše posypte vydatně kokosem, chia semínky, melounem a poklaďte plátky kiwi. Možná ani nestihnete vyfotit. Tak krásné vstávání! 🙂