Home / Recepty / Vytuněná grilovaná žebra v chilli marinádě

Vytuněná grilovaná žebra v chilli marinádě

/

Odmítáme se rozloučit s létem bez posledního barbecue. Grilovaná žebra jsme “vytunili” o chilli marinádu.
Klidně jich udělejte víc, garantujeme, že zmizí jako blesk.

Suroviny pro 2 osoby:

– 900 g uzených žeber
– 100 g dobrého medu (samozřejmě doporučujeme český med)
– 3 lžíce chilli (my rádi sušené mexické chilli ancho)
– 4 lžíce koření na žebra
– 4 lžíce slunečnicového oleje
– sůl a pepř podle chuti

Všechny ingredience na marinádu smíchejte dohromady.

Žebra vydatně pomažte marinádou a nechte v lednici odpočívat alespoň 4 hodiny – ideálně přes noc.

Druhý den žebra opět potřete marinádou a rozpalte gril.

Grilujte minimálně 15 minut z každé strany, do zlatavě hnědé barvy.
Ideální jsou ještě teplá s kukuřičným klasem, domácím dipem a bramborami z grilu.